0 x 0
tom-roger-kammen-3

ALLSKOGs første støttemedlem

Tom Roger Kammen fra Namdalen ble i løpet av november innmeldt som det første offisielle støttemedlemmet i ALLSKOG etter vedtektsendringene.

Vi tok en prat med Tom Roger for å høre hvorfor han ønsket å bli støttemedlem. Tom Roger forteller:

 • Jeg er en ungdom på 48 år og jeg har vokst opp i en skikkelig skogfamilie. Bestefar kom fra Møre til Namdalen for å begynne som skogsarbeider i 1950 til Albert Collet. Videre jobbet han for Bangdalsbruket ut karrieren sin. Jeg så veldig opp til bestefar, han var helten. Derfor vokste jeg opp med å være med gamlingen på skogen. Da jeg var 7-8 år sprang jeg bort i skogen etter skolen hvis de hogg i nærområdet. Det var så mye å se på, så mye spennende med en gang. Lyden av motorsaga, kjedeoljen, språket og de store karene som pusta og pesa. Der sugde jeg til meg alle disse inntrykkene, og når jeg la meg for å sove om kvelden kunne jeg fortsatt kjenne lukta av fersk gran når jeg lukket øynene.

  I dag bor han på Otterøya, ei lita øy utenfor Namsos. Han startet selv sin karrierer i 1986 som 13-åring med sin første motorsag. - Den første var en Jonsred 455, mimrer han. Den kjøpte han for konfirmasjonspengene, mens de andre kjøpte seg moped. I dag jobber han blant annet som skogsentreprenør for ALLSKOG. Det begynte med tynning av felt, og utviklet seg videre til hogst.

  Han kom raskt i kontakt med gode og trivelige «kolleger» som han kaller det, de jobber i ALLSKOG og er fra Namdalen. Dem har han lært seg til å kjenne og samarbeide godt med. Sønnene har også trasket ned samme sti og fulgt etter far. Han har i alt tre sønner, og samtlige jobber i tilknytning til skogen.

 • En jobber som tømrer og bruker materialet vi hogger. Den nest eldste reparerer utstyret vi kjører i stykker og den yngste jobber turnus på Salmar. Når han har fri er han med meg og hogger tømmer, smiler Tom Roger fornøyd. Han er tydelig stolt av sønnene sine.
 • Da han ble støttemedlem

 • På Norges største skogdag hos leder Arve Fjeldseth i Namsos skogeierlag i fjor spurte jeg om det ikke var mulig å bli støttemedlem, jeg hadde lyst til å lære mer og bli med i en skogorganisasjon. I tillegg var jeg nysgjerrig på Magasinet Skog og på ALLSKOG-nytt, så da lovte Oddny Estenstad, organisasjonssjef i ALLSKOG å ta affære.

  Ett år senere fikk Tom Roger telefonen om at vedtektene var endret, og på dagen var han innmeldt som støttemedlem.

 • Da telefonen kom ble jeg veldig glad, endelig! Det første jeg gjorde var å løpet over til naboen, så da vervet jeg han også. Det er jo ensomt å være den eneste, Nå er det to støttemedlemmer på Otterøya, og du skal ikke se bort ifra at det kommer flere, smiler Tom Roger.