0 x 0
allma-ipad-iphone-2-foto-silje-ludvigsen
Foto: Silje Ludvigsen/Mjøsen Skog

Skogbruket møtes i samme app

Skogbruket står overfor en aldri så liten omveltning når skogeier, tømmerkjøper og skogsentreprenør nå kan kommunisere gjennom appen ALLMA 2.0.

– ALLMA blir markedets desidert kraftigste kartverktøy, mener Trond Harald Sand, som er IT- og utviklingsansvarlig i Mjøsen Skog.

ALLMA er blant annet godt egnet til å måle opp lengder og areal. Skogeier, tømmerkjøper og skogsentreprenør kan fortløpende legge inn utførte tiltak i skogen. Skogbruksplaner går fra å være øyeblikksbilder av skogen til å bli levende verktøy.

Alle funksjonene i ALLMA virker uten internettdekning. – Du kan tegne langs grøften, kraftlinjen eller turstien der du står i felt, eller endre en avgrensning der og da, så du slipper å huske det til senere, sier Heidrun Miller, som er ansvarlig for kartverktøy i ALLSKOG. – Hvis tømmerkjøper foreslår et tiltak i skogen, så kan skogeieren se i ALLMA-appen nøyaktig hvor det gjelder, forteller Miller.

Bak appen står, som navnet antyder, skogeierandelslagene ALLSKOG, Mjøsen Skog og AT Skog. Appen er utviklet i samarbeid mellom andelslagenes egne skogbruksplanleggere og programvareutviklere i India og Tsjekkia. – Videokonferanser har gitt oss mulighet til å sitte tett på. Det har bidratt til store økonomiske besparelser, forteller Vegard Aune i ALLSKOG, som har ledet prosjektgruppen.

Appen er nå mer stabil og synkroniserer bedre når den er tilkoblet internett, sammenliknet med den tidligere versjonen. På Apple-produkter finnes ALLMA for nedlastning i App Store. En mulig Android-plattform vil også utredes sammen med øvrig videreutvikling de nærmeste månedene.

Kontaktperson i ALLSKOG:
Vegard Aune, plansjef, vegard.aune@allskog.no, tlf. 970 55 868.