Medlemskonto i Allskog

money-2696219

Som andelseier i Allskog får du tømmeroppgjøret inn på medlemskonto med attraktiv rente. Du får oppgjøret ti dager før alle andre. Logg inn på Min side for å betale ut til din egen bankkonto når du ønsker det.

money-2696219

Det skal lønne seg å være andelseier

Når tømmeroppgjøret kommer, får du en SMS fra Allskog. Da er det opp til deg hva du vil gjøre. Om du ikke trenger pengene med én gang, kan det lønne seg å la dem vokse på medlemskonto.

Samvirker har en spesiell tillatelse til å opprette medlemskonti for sine andelseiere, basert på samhandel med foretaket. Et samvirke som Allskog drar fordel av å være mange når vi forhandler med bankene.

Renten er for tiden 4 prosent. Dette er en høyere rente enn de vanlige bankene tilbyr på sparekonto med fritt uttak og valgfritt beløp. Renten slår inn fra første krone.

Noen vil være kjent med lignende ordninger fra Nortura, Felleskjøpet eller Hoff. Det samme prinsippet ligger til grunn for en medlemskonto i Coop.

Skogeiere som har levert tømmer gjennom Allskog, men ikke er andelseiere, får oppgjøret inn på sin bankkonto den siste virkedagen i måneden, som før.

Ofte stilte spørsmål

Logg inn på Min side. Har du ikke vært inne på Min side før, så velg «Opprett bruker». Når du er inne på Min side, vil du se en knapp for medlemskonto under fanen «Min økonomi». Klikker du på den, vil du få oversikt over saldo og beregnede renter.

Du vil til enhver tid finne rentesatsen på Min side. Renten er for tiden 4 prosent, og den vil følge rentemarkedet. Renten gjelder fra første krone.

Når du har kommet deg inn på medlemskontoen, klikk på «Gjør et uttak» og tast inn det beløpet du ønsker å ta ut. Du blir bedt om å bruke Bank-ID for å vise at det virkelig er deg. Pengene vil være på bankkontoen din i løpet av 1–3 virkedager.

I dag er det dessverre ikke mulig. Derfor kan det også lønne seg å la pengene stå på medlemskonto frem til du trenger dem.

Du får SMS-varsel fra oss når du har fått oppgjør. Du kan logge inn på Min side og betale ut til din egen bankkonto når du vil. Fordi oppgjøret kommer tidligere, vil du kunne betale dem ut til din egen bankkonto en god uke tidligere enn du ellers ville ha fått dem.

Ja, det er for din egen sikkerhet at du må legitimere deg med Bank-ID når du betaler ut til din egen bankkonto. Allskog garanterer for beløp som står på medlemskonto.

Nei, medlemskonto og skogfond har ingenting med hverandre å gjøre. Medlemskonto er bare en annen måte å motta tømmeroppgjøret på.

Nei, oppgjør inn på medlemskonto regnes som inntekt på samme måte som oppgjør rett inn på bankkonto. Det er som å ha penger i banken.

Andelseiere som bruker driftskredittordningen, vil få oppgjør utbetalt direkte til bankkonto den siste virkedagen i måneden etter leveranse, akkurat som ikke-andelseiere. Det er fordi banken krever pant i bankkontoen. Vi har oversikt over hvorvidt dette gjelder deg.

Ta kontakt med banken din for å få opprettet Bank-ID. Banken hjelper deg med app eller kodebrikke. Får du vanligvis hjelp til å betale regninger med nettbank, så vil det være det samme app eller kodebrikke som skal brukes her.