Ny styreleder i Allskog: – En sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg

Eilif Due har fått Allskog til å snu på flisa, og han synes tiden er moden for å slippe til nye krefter. Anja Gotvasli er innstilt som ny styreleder i samvirket.

Anja Gotvasli 2021_web (2)

7 500 skogeiere i Midt- og Nord-Norge står som medeiere i Allskog SA. På årsmøtet i Allskog SA skal utsendinger fra skogeierlagene blant annet velge nytt styre.

Eilif Due fra Levanger har vært styreleder i Allskog de siste 13 årene. De siste årene har samvirket levert gradvis større overskudd og hvert år levert utbytte til skogeierne. Allskog har som mål å komme tilbake som store eiere i skogindustrien.

– Vi har fått en god og kompetent organisasjon med en sunn økonomi, fastslår Due.

Due gav tidlig tegn til valgkomiteen i Allskog om at han kunne tenke seg avløsning.

– Jeg synes det er helt naturlig å tenke, etter så mange år, at man har fått sin mulighet til å prege selskapet. Valgkomiteen har funnet en styrelederkandidat som har alle forutsetninger for å gjøre en god jobb, sier Due om sin etterfølger.

En lagbygger

Anja Gotvasli har sittet i Allskog-styret i syv år, det siste som nestleder. Hun innstilles nå som styreleder.

– Det er en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg har tatt meg god tid til å bli kjent med virksomheten, og følte meg ikke ferdig med Allskog. Det blir ikke plankekjøring, men da hadde det ikke vært så spennende heller, sier Gotvasli blidt.

– Jeg representerer nok en stor del av eierne, nemlig de som ikke har skog som hovedinntekt, men som ønsker å forvalte skogen bra, og som trenger hjelp til det. Det handler ikke bare om hogst, men om hele livsløpet for skogen, sier Gotvasli.

Anja Gotvasli er utdannet økonom og agronom. Hun arbeider til daglig som bransjenansvarlig for landbruk i SpareBank 1 SMN, i tillegg til å drive gård med skog på Viset i Sør-Beitstad i Steinkjer.

– Vi har sett etter en samlende leder og en lagbygger, og det ser vi at Anja er god til. Hun kjenner både Allskog som selskap og gårdsskogeierne, sier lederen i valgkomiteen, Erland Kjesbu.

Kontinuitet og fornyelse

– Det har vært viktig for valgkomiteen å sikre en kontinuitet i ledelsen av styret, samtidig som vi bringer inn nye krefter som vi ønsker å satse på, sier Kjesbu.

Frode Vik fra Kvæfjord innstilles som ny nestleder i styret. Det er også en rolle han tidligere har hatt.

– Anja og Frode har et tillitsfullt forhold og arbeider godt sammen, sier Kjesbu.

Den unge gründeren og fjellbonden Tove Heggdal Ingulfsvann fra Lierne og den erfarne skogsentreprenøren Jon Eilert Bøgseth fra Namdalseid innstilles som nye styremedlemmer. Thomas Engan fra Selbu foreslås gjenvalgt, mens Stine Johnsen Strande fra Molde ikke er på valg i år.