Plantebestillingen i full gang

Millioner av unge trær skal plantes i løpet av året. Enten du skal plante selv, eller ønsker Allskog til å gjøre hele jobben, er dette tiden for å legge inn bestilling.

Allskog_DSC8928_web

Allskog kjøper, som eneste aktør i skogbruket nordafjells, kun skogplanter fra de lokale planteskolene.

– Det er et verdivalg, fastslår Allskogs skogkulturansvarlig Ole Andre Hestmo.

Allskogs leverandører er Alstahaug planteskole og Skogplanter Midt-Norge på Kvatninga. Planter fra Kvatninga lagres og distribueres også fra Megarden planteskole.

Plantene er ett til to år gamle når de kjøres ut fra planteskolene. Årets leveranser går så lenge beholdningen rekker. Det er både norsk gran, furu, lavlandsbjørk og fjelledelgran å få kjøpt.

Bjørk må bestilles før 1. mars. Det samme gjelder furu, som det plantes lite av i vår del av landet. Dette gjelder spesielt proveniensen Stiklestad, som er mest aktuell å plante på under 200 meter over havet i Trøndelag.

I 2023 solgte Allskog 5,1 millioner planter. Skogeierne satte ut en fjerdedel av plantene selv, og resten ble satt ut av Allskog med samarbeidspartnere.

– Ingen grunn til å vente

Den som allerede har avtalt planting med Allskog gjennom tømmerkontrakten, trenger ikke foreta seg noe mer.

Den som ikke har gjort noen avtale, eller som trenger å supplere plantefeltet etter skader, bør derimot begynne å tenke på dette nå.

– Skal du plante i år, er det ingen grunn til å vente. Ta kontakt med din lokale skogbruksleder så hjelper de deg med å planlegge eller bestille planter, oppfordrer Hestmo.

Finn din lokale skogbruksleder i Allskog her.

Du kan bestille planter og planting direkte på Min side. Der finner du også en oversikt over hva du tidligere har bestilt.